Over Mirjam Vos

OVER MIRJAM

De verbinding met mijn lichaam is voor mij altijd vanzelfsprekend en wezenlijk geweest. Na het vwo koos ik daarom voor een opleiding tot docent dans. De komst van mijn dochter (1990) inspireerde me tot het bedenken en opzetten van de cursus Bewegen met je baby. Na de geboorte van mijn zoon (1994) verdiepte ik me in Babymassage (onder meer Shantala) en volgde de opleiding haptonomie. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in zwangerschap, bevalling en ouderschap en geef sinds 1995 zwangerschapscursussen. Hiertoe volgde ik eerst de opleiding tot Zwanger en Fit-instructrice en later tot cursusleidster Samen Bevallen, de opleiding waar ik later docent werd. Sinds mei 2011 ben ik gediplomeerd Bowentherapeut; een complementaire manuele therapie waarbij ik me vooral richtte op het behandelen van baby’s, zwangere vrouwen en moeders, maar met die werkzaamheden ben ik inmiddels gestopt. Sinds 2012 houd ik me bezig met Mindfulness. Voor mijn werk als Bowentherapeut behaalde ik in 2016 summa cum laude mijn hbo-diploma Medische Basiskennis. In 2019 verscheen mijn eerste boek Liefdevol bevallen. Mijn cv kun je hier lezen.  

Ik vind persoonlijk contact en onderlinge uitwisseling belangrijk en werk daarom met kleine groepen. Om feeling te houden met de praktijk ben ik regelmatig bij bevallingen aanwezig. Ik blijf op de hoogte van nieuwe inzichten en ontwikkelingen door bij meerdere vakgebieden bijscholingen te volgen en symposia te bezoeken. Tijdens  de vijfentwintig jaar dat ik zwangerschaps- en babycursussen geef  is het Geboortecentrum Amsterdam mijn bakermat en uitvalsbasis gebleven. 

Cursusleidster Geboortecentrum Amsterdam sinds 1992
Lid van de Vereniging Samen Bevallen sinds 2002
Lid van de Vakgroep Shantalamassage Docenten sinds 2004
KvK Amsterdam: 34337692
btw-id: NL001349100B51
IBAN: NL11INGB0007884467 t.n.v. Mirjam Vos zwangerschaps- en babycursussen

OVER MIRJAM

De verbinding met mijn lichaam is voor mij altijd vanzelfsprekend en wezenlijk geweest. Na het vwo koos ik daarom voor een opleiding tot docent dans. De komst van mijn dochter (1990) inspireerde me tot het bedenken en opzetten van de cursus Bewegen met je baby. Na de geboorte van mijn zoon (1994) verdiepte ik me in Babymassage (onder meer Shantala) en volgde de opleiding haptonomie. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in zwangerschap, bevalling en ouderschap en geef sinds 1995 zwangerschapscursussen. Hiertoe volgde ik eerst de opleiding tot Zwanger en Fit-instructrice en later tot cursusleidster Samen Bevallen, de opleiding waar ik later docent werd. Sinds mei 2011 ben ik gediplomeerd Bowentherapeut; een complementaire manuele therapie waarbij ik me vooral richtte op het behandelen van baby’s, zwangere vrouwen en moeders, maar met die werkzaamheden ben ik inmiddels gestopt. Sinds 2012 houd ik me bezig met Mindfulness. Voor mijn werk als Bowentherapeut behaalde ik in 2016 summa cum laude mijn hbo-diploma Medische Basiskennis. In 2019 verscheen mijn eerste boek Liefdevol bevallen. Mijn cv kun je hier lezen.  

Ik vind persoonlijk contact en onderlinge uitwisseling belangrijk en werk daarom met kleine groepen. Om feeling te houden met de praktijk ben ik regelmatig bij bevallingen aanwezig. Ik blijf op de hoogte van nieuwe inzichten en ontwikkelingen door bij meerdere vakgebieden bijscholingen te volgen en symposia te bezoeken. Tijdens  de vijfentwintig jaar dat ik zwangerschaps- en babycursussen geef  is het Geboortecentrum Amsterdam mijn bakermat en uitvalsbasis gebleven. 

Cursusleidster Geboortecentrum Amsterdam sinds 1992
Lid van de Vereniging Samen Bevallen sinds 2002
Lid van de Vakgroep Shantalamassage Docenten sinds 2004
KvK Amsterdam: 34337692
btw-id: NL001349100B51
IBAN: NL11INGB0007884467 t.n.v. Mirjam Vos zwangerschaps- en babycursussen