Zwanger en Fitbevalcursus

Zwanger en Fit bevalcursus

Informatieve, actieve en praktische voorbereiding op je bevalling.

Met deze informatieve, actieve en praktische cursus bereid je je goed voor op de geboorte van je kind; het is de meest veelzijdige en complete zwangerschapscursus. Elke les begint met uitgebreide informatie over zwanger zijn, bevallen of over de eerste tijd met je baby. Daarna volgen actieve, dynamische oefeningen op muziek om in conditie te blijven en krijgen de spiergroepen die meer belast zijn door je zwangerschap extra aandacht. De les sluit af met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. In de loop van de cursus wordt het actieve deel minder intensief en verschuift de aandacht naar het opvangen van weeën met behulp van ademhaling en ontspanning, bevalhoudingen en persen zodat je goed voorbereid de bevalling tegemoet gaat. Deze onderwerpen worden ook uitgebreid behandeld in de twee partnerlessen. Nadat iedereen bevallen is, sluiten we de cursus af met een terugkombijeenkomst met de baby’s.

Naast de reguliere cursus bied ik incidenteel een compacte cursus aan.

Het is prettig als de cursus ongeveer twee tot vier weken voor je uitgerekende datum eindigt.

De maximale groepsgrootte is elf deelnemers.

Inclusief uitgebreide hand-out.

 

REGULIER

 
    Aantal lessen 10 lessen van 1 1/2 uur, inclusief 2 partnerlessen en terugkombijeenkomst
    Data

Di 1 okt t/m 26 nov: 17:45 – 19:15

Di 29 okt t/m 17 dec: 19:30 – 21:00 VOL

Di 3 dec t/m 11 feb: 17:45 – 19:15

Di 7 jan t/m 3 mrt: 19:30 – 21:00

    Waar Geboortecentrum Amsterdam, de Genestetstraat 3-1
    Prijs  € 225

 

COMPACT

 
  Aantal lessen               6 lessen van 2 uur inclusief 1 partnerles en  terugkombijeenkomst
    Data Op korte termijn is er geen compacte cursus:  17:00 – 19:00
    Waar Geboortecentrum Amsterdam, de Genestetstraat 3-1
    Prijs  € 175

Reviews

 • Ik ga nu met het volste vertrouwen de geboorte tegemoet.

  Cursiste
 • Ik heb veel gehad aan de ademhalingsoefeningen en je tips om niet stil te blijven zitten/liggen. Mijn vriend heeft ook veel gehad aan je tips tijdens de partnerlessen! 🙂

  Cursiste 2
 • Zwanger en Fit is een erg leuke en informatieve cursus waarbij veel ruimte is voor vragen waarop door Mirjam op een zeer deskundige manier ingegaan wordt. Wat ik ook erg leuk vond was het uitwisselen van ervaringen en de contacten met andere zwangeren. Daarnaast kreeg ik door de oefeningen het gevoel dat ik als zwangere nog heerlijk kon bewegen en m’n lichaam mij niet te veel in de weg ging zitten. Kortom een aanrader!

  5
 • Mijn bevallingsverhaal stuur ik je nog, nu vooral bezig met wennen en de borstvoeding die nog niet helemaal op gang komt. Wel kan ik vast vertellen dat de cursus echt zó enorm heeft geholpen!!

  Cursiste 3
 • Heel toegankelijk en volledig.

  4
 • Dank voor weer een leuke les, fijne combi van informatie, oefeningen en ontspanning!

  6
 • Ik heb echt een droombevalling gehad met dank aan de cursus. De ademhaling en veilige omgeving creëren zorgden voor een heel relaxte bevalling.

  7
 • Ook al wordt het uiteindelijk een keizersnede; fijn dat er ook aandacht aan besteed wordt hoe dat gaat en wat je dan kunt doen.

  8
 • Fijn om veel informatie rondom het fysieke gedeelte te krijgen.

  10