Mindfulness voor zwangeren

Mindfulness voor zwangeren

Aandacht voor je zwangerschap, mindful je bevalling in, nu tijdelijk ONLINE (YouTube) en INTERACTIEF (Zoom) te volgen!

Wil je tijdens je zwangerschap op een rustige manier aandacht aan jezelf en je baby schenken? Mindfulness voor zwangeren geeft je de gelegenheid om tot jezelf te komen in het hier en nu. Het geeft je de mogelijkheid los te komen van je dagelijkse beslommeringen en aandacht te geven aan je ongeboren baby en je lichaam, dat je zo anders ervaart dan voorheen. Je leert met meditatie, ademhalings- en bewustzijnsoefeningen je aandacht steeds opnieuw naar je lichaam te richten. Dit zal je, bij de bevalling, helpen rustig en gefocust te blijven en om te gaan met de pijn. Daarnaast helpen lichaamsgerichte oefeningen je soepel te blijven, je kind in een optimale positie te brengen en je bekkengebied te openen. Door het ervaren van verschillende baringshoudingen zal je vertrouwen groeien. Je maakt intensief contact met je baby met behulp van oefeningen uit de haptonomie. Met aandacht, rust en vertrouwen je bevalling tegemoet. Lees wat Susan SmitKatja Brokke en Ouders van Nu schreven.

Geschikt om in je verlof te volgen, je kunt op elk moment instromen.

Mogelijkheid tot proefles, lessen herhalen of in te halen.

Perfecte combinatie met Privé/Personal Coaching.

Maximale groepsgrootte van elf deelnemers. 

Inclusief hand-out.

 

Reviews

 • De bevalling was top; echt dankzij de lessen uit de cursus. Het ging behoorlijk snel, er zat een mooie opbouw in en het lukte me heel goed om rust te pakken tussen de weeën door en in het moment te blijven. Een grote overwinning op mezelf en, zoals de verloskundige zei, ‘ een helende ervaring’.
  E. s een cadeautje, zo rustig en tevreden. Echt heerlijk. Ik geniet intens. Mirjam, enorm bedankt voor de goede begeleiding. Ik zal de cursus aan iedereen aanbevelen. Nancy

  14
 • Ik kijk goed en met een positieve blik terug op mijn bevalling. De cursus en je boek hebben me geholpen vertrouwen te hebben in mijn eigen lijf en mijn geest. Het heeft me op praktisch vlak geholpen met ademhalen, verschillende houdingen en bitterballen.
  Het heeft me ook geholpen om om verduidelijking te durven vragen, om mondig te zijn in het ziekenhuis, om mee te bewegen als de dingen anders gaan dan dat je wil en om me over te geven aan wat mijn lichaam allemaal kan en aankan. Anneke

  1
  1
 • Ik voel me goed en krachtig om de bevalling in te gaan, mede dankzij jouw lessen en fijne meditaties! Bedankt daarvoor!
  Jorien

  2
  2
 • Na de cursus mindfulness te hebben doorlopen had ik er vertrouwen in dat mijn lichaam dit kon. Dit keer heb ik geen bloeduitstorting in mijn ogen en gesprongen aderen in mijn gezicht door de techniek die je ons hebt aangeleerd. Karlijn

  13
  13
 • Allereerst ben ik superblij dat ik voor de tweede keer je cursus heb gevolgd. Het heeft voor mij zoveel bijgedragen voorafgaand en tijdens de bevalling. Met name hoe de weeën op te vangen in de verschillende fases van de bevalling. Maar ook de bodyscan die me veel rust heeft bezorgd. Reshma

  3
  3
 • Ik heb de cursus als heel fijn ervaren. Persoonlijke aanpak, concrete handvatten inclusief alternatieven (zelf kiezen wat het beste werkt).

  4
  4
 •  […] En ik heb zo’n mooie bevalling gehad! Ook nog eens onbedoeld thuis… ik was al te ver om nog naar het OLVG te gaan tegen de tijd dat de verloskundige er was! Maar ik had er alle vertrouwen in dat het thuis goed zou gaan omdat alle uren voordien ook zo goed gingen: ik heb ontzettend veel aan je cursus gehad en het ‘deze wee helpt mee’ en ‘hapje-kijken-duwen’ waren absolute winnaars. In 8 uur was Hilde er! Dus: onwijs bedankt! Maartje

  5
  5
 • Heerlijk rustig, fijn om te ontspannen. Echt een moment om stil te staan bij alles. Sterke punten van de Mindfulness: volledigheid, openheid, vertrouwdheid, deskundigheid, gevoelsniveau in de theorie is fijn.

  6
  6
 • Op xx september is H. geboren. In vergelijking tot mijn vorige bevalling was dit appeltje eitje. Het duurde alles bij elkaar maar 3,5 uur en de weeen waren dragelijk. Mede door mijn mindfull state of mind en de doula app! Ik ben zelfs thuis bevallen, omdat ik mij zo relaxed voelde.

  7
  7
 • Omdat dit een geplande keizersnede was, heb ik niet hoeven puffen of weeën hoeven opvangen. Wel was jouw cursus waardevol voor me om zelf te mediteren, rustig te ademen etc.

  8
  8
 • Ik ben heel blij dat ik mindfulness voor zwangeren bij Mirjam Vos heb gevolgd! Het heeft me veel ontspanning geboden en tools voor tijdens de zwangerschap en de bevalling. Een aanrader voor iedere zwangere!

  9
  9
 • Ik heb erg veel aan de cursus gehad en het heeft mijn verwachtingen overstegen. De sfeer was ook zo fijn dat ik naast het behaalde doel van de cursus me ook erg verbonden heb gevoeld, wat extra bijzonder was.

  10
  10
 • Ik wil je bedanken voor alle handvatten, ik heb er erg veel aan gehad. Ik heb 10 min. geperst en de verloskundige vond dat ik de weeën perfect opving en echt een oervrouw was. Ook nu als Ella onrustig is houd ik er bij mij en doe ik de diepe buikademhaling en wordt zij gelijk rustiger.

  11
  11
 • Vertrouwd en warm (veilig).

  12
  12
   Aantal lessen    4 lessen van 2 uur
   Data

Di 10 mrt t/m 31 mrt: 14:30 – 16:30

Di 7 apr t/m 5 mei: 14:30 – 16:30

Di 12 mei t/m 2 jun: 14:30 – 16:30

Di 16 jun t/m 14 jul: 14:30 – 16:30

Di 25 aug t/m 22 sep: 14:00 – 16:00!

   Waar    Geboortecentrum Amsterdam, de Genestetstraat 3-1
  Prijs    € 99 voor 4 keer/ € 25 proefles/vanaf aug € 110 voor 4 keer