Personal coaching

Privécursus

Teamwerk tijdens je bevalling.

Naar keuze fysiek bij je thuis of live online vanuit je huiskamer te volgen!

Met deze individuele cursus bij je thuis krijgt je inzicht in de verschillende fases van de bevalling en de hormonen die daar een rol bij spelen. Je leert ademhalings- en ontspanningstechnieken, houdingen, bewegingen en massagetechnieken. De verdere inhoud wordt afgestemd op je persoonlijke situatie en wensen. Elke bijeenkomst bestaat uit een informatief en een praktisch deel, waarbij er veel aandacht is voor de rol van je partner, zodat jullie een team zijn bij de geboorte van jullie kind. 

Als opfriscursus of in combinatie met Mindfulness voor Zwangeren is een eenmalige bijeenkomst van tweeënhalf tot drie uur voldoende. Als je nog niet eerder bevallen bent en geen andere zwangerschapscursus volgt, raad ik het reguliere traject van drie bijeenkomsten van twee uur aan. Uiteraard is het mogelijk om de privé cursus (deels) alleen of met een andere bevalpartner te volgen. 

Bij de cursus maken we gebruik van handvatten, tips en oefeningen uit mijn boek  Liefdevol bevallen.

Als opfrisser of om je teamwerk te versterken: één sessie van drie uur bij je thuis € 210.

Als partnerles in combinatie met Mindfulness voor zwangeren: één sessie van drie uur bij je thuis € 195.

Als je nog niet eerder bevallen bent of geen andere cursus volgt: drie sessies van twee uur bij je thuis € 395.

Mocht de reistijd meer dan vijftien fietsminuten bedragen, dan breng ik een kleine vergoeding in rekening.

Reviews

 • Hoera, afgelopen woensdag xx/xx april ben ik IN EEN UUR bevallen van mijn zoontje X! Om vier uur liep ik nog buiten (koffie te halen notabene, die ik na een slok weer heb uitgespuugd), en om vijf over vijf is staand onder de douche, X geboren!!
  Ik denk dat ik het een kwartier (een wee of vier / vijf) moeilijk heb gehad, maar verder was het zo goed te doen! Ik dacht de hele tijd voorweeen te hebben, maar dat bleken dus achteraf al ontsluitingsweeën te zijn….. En toen ik me realiseerde dat het echt begonnen was, heb ik heel goed geluisterd naar mijn innerlijke stem: dat ik dit kan en dat ik op mijn lijf kan vertrouwen. Ik heb de hele tijd (of nou ja, dat ene uur) rustig rondjes gelopen, jouw ademhalingsoefeningen gedaan, en tussen de weeën door heel bewust de tijd genomen om weer bij te komen…… Ik weet zeker dat onze les enorm heeft bijgedragen aan de bevalling!
  De verloskundige en mijn partner kwamen precies op het moment dat ik niet meer alleen wilde zijn. Ik kon nog gewoon met ze communiceren en had juist niet de behoefte om alleen te zijn. Ik wilde gaan douchen en toen realiseerde ik me dat ik het niet meer kon houden. Toen zei de VLK al dat ik mee mocht persen en na twee keer was hij er….
  Ik ben heel blij en dankbaar dat het zo gegaan is: ik heb een prachtig bevallingsverhaal om op terug te kijken! Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor onze fijne les en alles wat je me daarin hebt geleerd. Het maakte dat ik met veel vertrouwen de bevalling in ging én doorkwam! 
  En sindsdien gaat het ook goed: X is een heel zoet kereltje en doet alles uitstekend: slapen, drinken en heerlijk knuffelen. Ik kan de hele dag alleen maar naar hem kijken en met hem zitten….. Heerlijk!! Eva
  Eva
 • We zijn blij dat we de cursus bij jou hebben gevolgd van te voren! Het was een zware, uitdagende en mooie bevalling. Mijn wens was om tijdens deze bevalling niet helemaal in paniek te raken. En dat is gelukt. Joost zegt dat ik bij deze bevalling maar één derde van de paniek heb laten zien in vergelijking tot de eerste bevalling. En ik vind ook dat tijdens deze bevalling de paniek veel minder grip op mij heeft gehad. Anouk

  Anouk
 • Ik zat in een heeeel ver Labor land, wilde niemand om me heen en al helemaal niet aan mijn lijf ;), wilde me concentreren op de pijn en hoe deze weg te ademen. Pure focus! Ook D. werd gewoon weer weggestuurd, dus hij heeft de hele dag in een stoel aan de andere kant van de kamer gebivakkeerd 🙂
  Toen de persweeën begonnen, stond D. natuurlijk wel naast me en had ik zijn (mondelinge) support echt nodig. Ook Sophie, de verloskundige, stond naast het bad me erdoorheen te ‘coachen’. Zij heeft op twee toucheermomenten gedurende de dag na, me niet handmatig hoeven te helpen. Ik was compleet gefocust op hun stemmen, en richtte me op die manier op wat ik moest doen. Als ik daarop terugkijk ben ik heel trots. Geen getrek aan mijn lijf of aan mijn zoon, zooo fijn! Ik heb hem letterlijk helemaal alleen op de wereld gezet, hij zwom zo het bad in <3
  Ik zou de bevalling op deze manier zo weer overdoen. Dankzij jou heb ik geen moment paniek gekend, en heb ik de pijn goed kunnen handelen door te ademen! Ik denk, dat als we de oefeningen niet hadden gedaan met jou, ik hoogstwaarschijnlijk alles vast had gezet. Alice

  Alice
 • De coaching aan huis heeft veel vertrouwen gegeven voor de bevalling. De informatie, het samen praten over de bevalling en het oefenen zijn voor ons een goede voorbereiding geweest.

  Cursiste 2
 • Tom is echt mijn steun en toeverlaat geweest. De geboorte van ons kind is echt teamwork geweest, samen met de verloskundige.

  5
 • De coaching aan huis heeft veel vertrouwen gegeven voor de bevalling. De informatie, het samen praten over de bevalling en het oefenen zijn voor ons een goede voorbereiding geweest.

  Cursiste 3
 • Bedankt voor alle hulp en tips, zijn heel goed van pas gekomen en was lekker ontspannen voorbereid door de cursus.

  4
 • Vanuit mijn medische beroep wist ik wel het een en ander over bevallen. Tijdens de zwangerschap merkte ik dat het toch weer heel andersis als je het zelf ondergaat. Omdat ik verwachtte dat dat ook zou gelden voor bevallen ging ik op zoek naar begeleiding. Het leek mij fijn om alles eens van a tot z door te spreken met mijn vriend erbij en om in te kunnen gaan op hele praktische dingen maar ook de emotionele kant ervan, en om hem er meer bij te kunnen betrekken. Een aantal lessen met andere stellen zagen wij niet zo zitten. De 2 avonden met Mirjam Vos waren precies wat wij nodig hadden, we voelden ons allebei gesterkt door de adviezen. Het was fijn om alle informatie een beetje te kunnen laten bezinken en er de 2e keer op door te kunnen gaan. Ik vind het heel knap hoe zij, ook bij mijn ‘no nonsense’ vriend precies de juiste toon wist te vinden en hem deel maakte van het hele gebeuren. Ik moet nog bevallen maar we gaan het nu met meer vertrouwen tegemoet.’

  Cursiste
 • De voorbereiding op de bevalling was zoveel leuker dan ik me voorgesteld had!

  6