BLOG

VIER DE LENTE MET JE BABY

6 maart 2017

 

“Het gras gaat niet harder groeit door eraan te trekken!”

Deze woorden hoorde ik vele jaren geleden en werden gebruikt om aan te geven dat de ontwikkeling van je baby een bepaalde tijdsduur nodig heeft die je niet moet forceren. Zo maak ik vaak moeders mee die, met de beste bedoelingen van de wereld, hun baby rechtop laten zitten, terwijl die baby’s dat nog helemaal niet kunnen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van hippe stoeltjes of andere hulpmiddelen zoals wippertjes en maxi-cosi’s. Een enkeling zet de baby zelfs in de hoek van de bank waarbij de kleine gestut wordt met kussens! Dat vind ik altijd zo zielig …
Want dat je baby nog niet rechtop kan zitten, is niet voor niets zo! Wil je weten wat daaraan ten grondslag ligt? Wil je weten hoe je baby zich optimaal kan ontwikkelen en leren hoe jij daarbij aan kunt sluiten? Wil je weten waarom je je baby niet eindeloos moet laten staan voordat hij dat zelf kan en waarom kruipen belangrijker is dan lopen?

Ondersteunen of forceren?
Je kunt de grond bemesten en zorgen voor voldoende water maar het gras groeit niet harder door eraan te trekken! En zo is het ook met de ontwikkeling van je baby. Je kunt deze ontwikkeling ondersteunen met aandacht, liefde, spelletjes en allerlei activiteiten maar forceer je baby liever niet! Gun je baby de tijd en weet dat het forceren van je baby de natuurlijke ontwikkeling verstoord! Je doet dus meer kwaad dan goed. Wil je meer weten over hoe de natuurlijke, motorische en emotionele ontwikkeling van je baby verloopt en liedjes en bewegingsspelletjes leren die daarbij aansluiten? Dan is de cursus Bewegen met je baby iets voor jou en je baby! Dat is de lente vieren!