BLOG

BABYMASSAGE IN SLOW-MOTION

 


Buiten regent het en ik kom tamelijk nat aan bij mijn adresje waar ik vier moeders ga leren hoe ze hun baby kunnen masseren. Even later komen de moeders binnen, ook druipend van de regen. Gelukkig zijn de baby’s droog overgekomen.


Na een korte kennismaking beginnen we en vanaf dat moment gebeurt alles in slow-motion, het enige tempo dat een baby kan volgen. Een tempo waar we in Amsterdam anno 2016 nogal moeite mee hebben en dus maan ik de moeders regelmatig tot vertraging. Rustig en met volledige aandacht je baby uitkleden, laagje voor laagje.

Open en bloot?

Je baby niet meer uitkleden dan nodig is, want heel jonge baby’s vinden helemaal bloot zijn nog helemaal niet fijn en kunnen dat extra laagje beschermende kleding goed gebruiken. De huid van een baby is nog zo open dat alle prikkels letterlijk binnenkomen.

Ik vraag de moeders olie op hun handen te doen en deze te verwarmen en dan gaan we de massage beginnen. Rustige, regelmatige strijkingen laat ik de moeders maken, zoals dat al duizenden jaren gedaan wordt en van generatie op generatie overgebracht is. Met volledige aandacht zodat de baby zich echt gekoesterd kan voelen. En warempel, tot ieders verrassing vindt zelfs het babyyje waarvan de moeder zei: “Mijn baby houdt niet van gefriemel”, het ook fijn. Wat een mooie beloning! De baby’s genieten, de moeders genieten en ik heb de eer aan de zijlijn mee te mogen genieten.

Wat kan babymassage voor jou en je baby betekenen?

Babymassage is genieten voor twee! Baby’s zijn erg gevoelig voor aanraking, liefdevolle aandacht en rust. Bij de babymassage zijn deze aspecten volledig met elkaar verweven. Babymassage is, zowel voor jou als voor je baby, ontspannend, geeft wederzijds vertrouwen en versterkt jullie onderlinge band.