Geboorteverhaal

Florentine
Hi Mirjam,

 
Dank voor je lieve bericht! Inderdaad een mooie datum 🙂
De bevalling was echt heel fijn. Heeeel erg snel is het gegaan. Ik had op zaterdagavond al wel wat krampen gehad maar dat zette niet echt door. De volgende dag op zondag in de middag voelde ik weer krampen. Ik vroeg m’n moeder of A. naar haar toe kon voor de zekerheid. ‘Misschien is het vals alarm’ zei ik nog. Om 15.00 reed W. naar Den Haag om A. weg te brengen. Ik ging ondertussen een beetje thuis opruimen, koken, doen alsof er niks aan de hand was. Ondertussen voelde ik wel iets meer regelmaat in de weeën komen. 
Toen W. om half 5 thuis kwam is hij het bevalbad op gaan zetten. Ik kon nog rustig eten afmaken en ging toen in bad. Ik heb denk ik van 17.00 – 18.30 in ons eigen bad gezeten. Ze kwamen al elke 3-4min, alleen waren ze niet zo intens. Dus toen ik om half 6 de verloskundige sprak zei ik nog: nee hoor, je hoeft niet te komen, dit red ik nog wel. Ik kon ze nog makkelijk opvangen met de adem. 
Om half 7 stapte ik uit bad, de weeën werden toen wel echt een stuk intensiever en ik wilde een andere houding aannemen. Toen ik uit bad stapte kwam er een beetje bruin vocht op de vloer. W. belde de verloskundige om dat te bespreken – hij stuurde een foto en ze belde ons terug. Intussen werd ik overvallen door de intensiteit van de weeën. Ik ving ze op op de bank, maar was ook een beetje zoekende naar een houding. Er kwamen ook allerlei oerkreten uit 🙂
Intussen hadden we de verloskundige weer aan de lijn, die coachte mij er doorheen en had de verloskundige die om 19.00 haar dienst begon naar ons toe gestuurd. Ze hoorde aan mij dat we al heel ver waren en vroeg Willem om warme kruiken etc. klaar te leggen. Om 19.00 stapte ik het bevalbad in om de weeën daar verder op te vangen. Om 19.15 rende de verloskundige binnen. En om 19.26 ben ik bevallen 🙂
Het persen was echt een stuk makkelijker dan de vorige keer. Ik hing over de rand van het bad. Kon heel goed contact maken met het kindje, legde mijn handen op de buik, voelde hem echt naar beneden glijden. Hoefde dus maar 5 persweeën weg te zuchten en daar was hij! Placenta kwam er binnen 5min achteraan (zonder oxytocine prik).
 
Hele vlugge bevalling dus, en echt het gevoel dat ik volledig mijn lijf kon volgen.
 
Florentine