Geboorteverhaal

Dafne

Hoi lieve Mirjam, 

 
Dank voor je super lieve mailtje, ook namens XY!
Het gaat heel erg goed met ons. Wij hadden een hele goeie en fijne bevalling en dus ook een heel fijne start van de kraamtijd. Om 00.30 uur ‘s nachts begonnen de weeën direct nadat mijn vliezen gebroken waren, om 3 uur kwam de verloskundige en had ik 3 cm ontsluiting. Daarna begonnen de pittige weeën die ik in een roes beleefde (Labour Land!), maar met een hele fijne sfeer hier ‘s nachts in huis, met een Spotify playlist die ik van tevoren had gemaakt over de boxjes. Bij de tweede check om 7 uur ‘s ochtends had ik 9 cm ontsluiting en vlak daarna een perswee, waardoor we niet meer naar het ziekenhuis konden. De persweeën duurden een uur en heb ik deels op een baarkruk gedaan en deels in ons eigen bad, waarin ik mijn zoontje uiteindelijk zelf aan mocht pakken! 
Ik vond de bevalling echt een geweldige ervaring en natuurlijk heerlijk ontspannen dat we al thuis waren en daar in alle rust konden blijven. Voor de baby was het natuurlijk ook heel relaxed en dat is hij gelukkig nog steeds. 
 
Van de cursus heb ik achteraf veel gehad aan:
– Hoe sterker de wee, hoe beter (dit dacht ik vaak bij elke wee en probeerde er vol in mee te gaan
– Niet negatief over de wee denken (ik riep een paar keer: ‘Auwauwauw, oh nee! Aiaiai!’)
– Verschillende houdingen uitproberen, achterstevoren op de stoel was uiteindelijk mijn favoriet
– Accepteren dat het nooit loopt zoals je wil, waardoor ik makkelijk het idee van het ziekenhuis los kon laten
– Een veilig en prettig holletje maken, waarbij licht een belangrijke rol speelt
 
Het lijkt me leuk om de cursus baby massage tzt bij je te komen doen! De eerstvolgende is net wat vroeg, maar ik houd de site in de gaten. 
 
Groetjes en tot op de terugkom!
 
Dafne